2011. június 11., szombat

Előszó


Előszó

Alice szemszöge

Alice a „fene tudja” hányadik Martiniját keverte, miközben ironikusan az iróniáról gondolkodott, enyhén kómás állapotban. A fényes, gyönyörű acélkést szórakozottan forgatta a kezében, és merengett, képes lenne-e megtenni.

Aztán eszébe jutott a mai internetes kép, amelyen az állítólagos barátja és a nővére csókolózik. Megrázta a fejét, és kiöntötte az italát az üveg pohárba, a kést pedig az asztalra csapta.

Micsoda gyönyörű hazugság volt - „nevetett” gondolatban. És ő hitt neki. Ő megint csak egy buta, tudatlan kislány, akit, bizony, fogjunk fel egy rossz játékszerként. Miért is ne? Nyugodtan. - erre már hangosan felnevetett, és ismét megrázta a fejét, a mai nap már kitudja hányadszorra. Megmarkolta megint a kést, és úgy szorította, mintha az életét tartaná a kezében. Ismét egy bárgyú irónia. Élet... végül is..., hiszen rajta múlik. Rajta áll, hogy Ian nyomorult segge túléli-e az estét, vagy elvonszolhatja-e egy közeli, lepukkant drogtanyára. Bizony. Mert megteheti. És meg is fogja tenni. Következmények nélkül, hidegen, úgy, hogy csak és kizárólag ő fogja tudni az igazat. De a megalázottságot nem tudja lemosni magáról. Soha.

Alice Evans az Elle „Street Style” rovatcikk vezetője, aki mostanság Ian Somerhalder szerencsés barátnőjeként híresült el, még sem annyira szerencsés! - állt bevezetőként a cikkben, amely az egész életszemléletét megváltoztatta. Megváltozott benne minden. Minden, amit Ian iránt érzett, és mindent, amit testvére, Vanessa iránt. Ezentúl neki Ian nem Ian „Szexi” Somerhalder, hanem Ian „Dögölj meg” Somerhalder, és nem Vanessa „a legjobb barátnő” Evans, hanem Vanessa „ribanc” Evans. Ez olyan gyerekesnek tűnik, de rohadtul nem az. Ez az egész helyzet vért kíván egy sértődött, megalázott, gyönyörű nő kiengesztelése végett.

De a szégyent vérrel lemoshatja magáról? El fogja ezt valaha is felejteni valaki? Katy Perry – akivel a közös munka óta elválaszthatatlanok – ma hitetlenkedve telefonált, olyan gyászos és lesajnáló hangon, amely csak olaj volt a tűzre. Alice hallotta a hangjából, hogy már barátnője sem tudja komolyan venni. Hiszen hogyan is tudná? Az orra előtt baszott a nővérével a pasija! És még ő az újságíró? Ismét egy kibaszott irónia. Az agya már egyre jobban kezdett eldurranni, és ezen az utolsó korty szesz sem segített. Oh, fenét Ian „Dögölj meg” Somerhalder, nem. Nem bízza a véletlenre. Ian „Hamarosan Meghalsz” Somerhalder.

Kattant a zár, ő pedig fagyosan elmosolyodott, és a háta mögé csúsztatta a fegyverét.

  • Szia, bébi! - hallotta meg az előszobából a férfi hangját.

A gyomra felfordult és kicsit szédülni is kezdett. Az alkohol és a stressz nem jó párosítás – ezt most megtanulta.

De ahogy hallotta, hogy Ian cipője kopog a padlón, amint a konyha felé közeledik, a szív verése lassulni kezdett, és hideg nyugalom öntötte el a testét, az ujjai, amely a kés nyelét markolászták, izzani kezdtek.

  • Szia! - suttogta nyugodtan, ijesztően nyugodtan a lány.

Ian megtorpant a pult előtt, szemben vele és elvetette az ötletét, hogy megcsókolja a barátnőjét, mert megérezte a pia szagot. Ha Alice hangja nem hatott rá elég sokkolóan, az sokkal inkább, mikor magával szemben meglátta a felnyitott laptopot, és az interneten vérvörös betűkkel virított a következő szalagcím: „Ian megcsalta a barátnőjét a saját nővérével!” - itt a férfi gyomra görcsbe rándult, és elöntötte a libabőr.

  • Ez nem az...

  • Gyenge kifogás. - emelte meg a szemöldökét Alice, és hátrakulcsolt keze megfeszült.

  • Figyelj, ha kijózanodtál, megbeszéljük, oké?

  • Nem, nem oké! - szűrte a fogán keresztül a lány, hangja erősödött, és egész testében remegni kezdett.

Alice azon töprengett, hogy nem hibázhat. Úgy kell megtennie, hogy a férfinak ordítani ne legyen ideje, és ne hagyjon maga után sok nyomot.

  • Hazudtál nekem! - most már szabályosan ordított, és alig tudta megállni, hogy ne kezdjen el bőgni. - Ráadásul a nővéremmel?! Miért pont vele?!

  • Sajnálom! - tartotta fel védekezően a kezét Ian.

  • Baszd meg a sajnálatod! Hogy tehetetted?! Hogy?! Hogy a francba tehetted ezt velem?!

A férfi megfogta a fejét, és az orrnyergét kezdte masszírozni. Szemmel láthatóan kifogásokat keresett, de nem akart rontani a helyzetén. Erre nem készült fel. Nem hitte, hogy egyszer eljöhet ez a nap.

  • Alice, nem gondolod, hogy te is hibáztál? - végül kinyögte.

Valójában csak azért mondta ezt, mert halálosan megijedt a lánytól és soha életében nem kezelte jól a stresszhelyzeteket. Ő egy nyugodt és békés ember.

  • Tessék?!

  • Tudtad, hogy tetszem Vanessának, de te összejöttél velem... - hebegte a férfi, de nem folytatta, mert látott megvillanni valamit Alice szemében, ami arra késztette, hogy befogja a száját.

  • Hihetetlen vagy! - csapott az asztalra a késsel a lány, Ian pedig azt hitte elájul.

Hátrálni kezdett, de beleütközött egy konyha székbe. Egyetlen pult választotta el egy részeg, megbántott lánytól, akinek egy méretes konyhakés volt a kezében, a szeme pedig zavarosan cikázott a térben. A helyzete, lássuk be, nem túl fényes.

Ilyenkor mit ér a hírnév? Ki a fenét érdekel ilyenkor a pénz, a helyes pofa és a név? Mikor a halálodra vársz, akkor a hírnév nem ment meg. Ez nem az a helyzet, amikor túl gyorsan hajtasz, de senki nem büntet meg, mert te az vagy, aki.

  • Az igazat akarom! - ordította kivetkőzve önmagából az apró lány, aki egész testében reszketett, miközben a levegőbe hasított a késsel.

Ian összerezdült, testén jeges félelem futott át.

  • Az igazat arról, hogy mióta kavarsz vele! - az utolsó szót, amely a testvérére utal, szinte undorodva köpte a lány.

A férfi összehúzta magát, Alice közben leeresztette a kezét, de a kést nem engedte el.

  • Mondd ki! Kibaszottul hangosan, hadd halljam!

  • Figyelj... - kezdett volna Ian a mentegetőzésbe.

  • Most, vagy Istenre esküszöm, hogy beléd baszom ezt a kést! - csapott erélyesen az asztalra és nem úgy tűnt, mint aki viccel. - Tudni fogom, ha hazudsz! Tudni! Érted? Tudni fogom!

  • Két hónapja... - adta végül meg magát.

Alice megremegett, de most nem az idegességtől. Egy pillanat alatt bevillant neki, hogy mindösszesen három hónapja van együtt vele. Most azt kívánta, Ian bár hazudott volna.

  • Ha... - fulladni kezdett.

Alice levegő után kapkodott, szabad kezét átfonta a gyomra körül, a másik kezéből pedig kihullott a kés és hangosan koppant a padlón, míg megdermedt ujjai a pult szélét markolászták. Levegő után kezdett kapkodni, és hangosan zihált. Ian pedig állt és nézte. Mit csinálhatott volna?

Alice feje elvörösödött a visszatartott sírástól, és még mindig igyekezett megtölteni a tüdejét levegővel, de soha nem volt elég. A mellkasa folyamatosan préselte ki magából az oxigént, és a gombóc, ami még nagyobbra nőtt a torkában, szabályosan fojtogatta.

  • Baszd. Meg. Ian! - lehelte, majd egy hirtelen mozdulattal lehajolt és megmarkolta a kést.


Vanessa szemszöge

E/3.


Vanessa csendben sétált a kihalt utcán, halkan dudorászott valami elcsépelt, unalmas tinislágert. Azon töprengett, meddig fogja tudni eltitkolni ezt a szörnyű igazságot. Belátta, a következményt akárhogyan is próbálkozik, nem bírja elkerülni. A bűntudat kelletlenül mardosta. A saját kishúga szerelmével fekszik le hétvégenként... Olyan, mint egy rossz ribanc, csak nem illeti haszon. Miért érzi azt, hogy ez megéri neki? Megéri, mert, mikor belenéz Ian szemeibe tudja, minden rendben lesz.

A Central Park, amely mellett elhaladt, amely napközben élettel teli, emberektől nyüzsgő, most csendes volt, csak a falevelek halk suhogása és a szökőkút lágy csobogása visszhangzott a nyugodt, holdfényes éjszakában.

Ő viszont csak kihaltnak érezte magát, de nyugodtnak semmiképpen sem. Megtorpant, és merev, fagyos a járdaszegélyen végigfutó vas korlátra nyomta, és igyekezett megtalálni az egyensúlyát.

Rosszul érezte magát? Igen. De valamilyen szinten ez a dolog annyira kétélű. Ő akarta Iant. A bolond, fiatal kishúgát egyedül Adam Lambert napi szintű imádata kötötte le.

Jól van – bólintott Vanessa, beleegyezően. Oké, ő nem nézte a Vámpírnaplókat, és az, hogy Ian Somerhalder nem sokat mondott neki, először Alice hozta fel az Ian-ügyet egy Elle interjú kapcsán. De nyilvánvaló volt, hogy Vanessának nagyon-nagyon bejön a srác! Mikor meglátta a képét, napokig nem tért magához, és győzködte testvérének, hogy hadd ő csinálja meg az interjút – persze ennek semmi köze ahhoz, hogy tetszene neki a férfi. De azért ez elég nyilvánvaló volt! Alice-nek tudnia kellett volna!

Ironikus. Pont annyira bűnös ő, a csalfa lány, mint a „hivatalos” barátnő.

Zsebében a BlackBerry-je rezegni kezdett, a kijelzőn egy nemvárt név állt. SMS-e jött Ian-től.


"Gyere haza! Most!"

8 megjegyzés:

Alexandra írta...

:OOO hűűhaa! ez..ez..ez nagyon jó! :O teljesen lenyűgöz! :O hűű :D nem semmi! :D még többet akarok >.< ! :D

Alexandra írta...

jah azt elfelejtettem írni, hogy én még mindig szaaníh vagyok :D csak csináltam google fiókot...

Knetl Zsófi írta...

Helóka!
Először is: nekem nagyon tetszik. Komolyan!!! Én mondjuk nem igazán rajongok a thrillerekért, de az előszó már most felkeltette az érdeklődésemet. Tetszik, tetszik és...tetszik. Olvasni fogom és várom az első fejezetet. :DD
Puszi: Zsófi

Lilimooo írta...

Uhh...
Ha vörös pöttyös könyv lenne, akkor az lenne a hátuljára írva, hogy: "beleszeretsz"
Mert ez így van. :D
Imádtam, nagyon jó volt olvasni, izgatottan várom a fejezetet! :)
xoxo, Lilimooo

Névtelen írta...

Szia !
Hát ez ööööö...WOW.
Egyszerűen elképesztő, hogy mit tudsz kihozni magadból egy-egy fejezet után...> KÖNYVJELZŐNEK BETÉVE!
Elismerésem, tényleg eszméletlenül jó lett! Tűkön ülve várom a következő fejezetet.
Gya.

Névtelen írta...

Először az előzetest láttam ,azt hittem valami film lesz . :)

De aztán az előzetes végén láttam,hogy ott van a weblap cím.

Egyből rá is mentem. :)

Nagyon jó!! Ment nekem is a könyvjelzőkhöz !:)
Mikor lesz a folytatás ? *-*
Bye:Laura

Cassy Badrick írta...

No komment :DD Jó értelemben. Természetesen hiszen, hogy máshogy? (na ebből mégis komment lett :P)
Hiszen két fantasztikus író = egy fantasztikus történet :) Beleszerettem. Imádom.
Cupp: Cassy

Szusy írta...

Szia!
Hát ez isteni volt! Egyszerűen imádtam! Jó ötletnek tűnik ez a testvérharc és remélem minél előbb jön a folytatás! Nálam is megy a kedvencek közé! :D